Ingrediënten:
- 600 gram kipfilet
- 120 gram roomboter
- 2 tenen verse knoflook
- 2 eetlepels honing
- 1 citroen
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een rollade uit de airfryer:
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Was de citroen en rasp het gele deel van de schil. Pers de knoflook.
- Mix in een kom 1/3 van de boter met de rozemarijn, citroenrasp, knoflook, honing en mosterd.
- Snijd de kipfilets aan de zijkant in en vouw ze open. Leg er een stuk vershoudfolie overheen en sla de kipfilets met een vleeshamer of ander zwaar voorwerp plat tot een dikte van ongeveer 1/2 centimeter.
- Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkblad en verdeel hierover de kipfilets in een rechthoek. Zorg dat de filets aansluiten, maar niet te veel overlappen. Breng ze op smaak met peper en zout.
- Verdeel de kruidenvulling over de kipfilets en rol de rollade zo strak mogelijk op met behulp van de vershoudfolie. Draai de zijkanten van de folie strak aan, zoals een snoeppapiertje, zodat de rollade goed verpakt is. Laat de rollade 4 tot 8 uur in de koelkast opstijven.
- Verwarm de airfryer voor op 150 graden.
- Haal de rollade uit de vershoudfolie. Leg 5 stukken keukentouw van 25 centimeter op gelijke afstand van elkaar, leg de rollade erop en knoop de touwen stevig om de rollade heen. Begin met het middelste touw. Knoop ook een touw over de lengte van de rollade.
- Vet een ovenschaal in die in het mandje van de airfryer past, of maak zelf een bakje van aluminiumfolie. Zorg ervoor dat je niet het volledige mandje bedekt, zodat de hete lucht kan circuleren.
- Leg de rollade in de ovenschaal of het bakje van aluminiumfolie met de naadkant naar boven. Verdeel de overgebleven boter in kleine stukjes over de rollade.
- Braad de rollade in ongeveer 50 minuten gaar in de airfryer. Draai de rollade na 15 en 30 minuten om. Om te controleren of de rollade gaar is, kun je er een keukenthermometer in steken: bij een kerntemperatuur van circa 70 graden is hij klaar.
- Snijd de rollade in plakken en serveer met het braadvocht uit de ovenschaal.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock