Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ludieke actie van het Groninger Museum: teken op de museummuren

Voor alle kunstenaars in spé! 

Groninger Museum

Altijd al eens willen tekenen op de strakke, witte muren in een museum? Bij het werk 151 Boeken van kunstenaar Hedy Tjin in het Groninger Museum mag het nu. Haar werk is onderdeel van Kinderbiënnale – A better place, een nieuwe tentoonstelling die bezoekers op interactieve wijze kennis laat maken met kunst.

Zelf aan de slag

Speciaal voor Kinderbiënnale maakte Tjin een kunstwerk waarin haar kleurrijke illustraties een gedicht van Pim Lammers tot leven wekken. Daarbij is de onderliggende boodschap: 'kunnen zijn wie je bent'.

Naast de illustraties maakte Tjin lijntekeningen op de wanden van het museum die bezoekers – zowel jong als oud – zelf mogen inkleuren. Ze kunnen met allerlei tekenmateriaal aan de slag om de tekeningen verder afmaken. Het museum wil hiermee bezoekers stimuleren om kleur te geven aan hun eigen ideeën over wie je mag zijn. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een diverser beeld van de samenleving, waarin iedereen zich thuis kan en mag voelen.

Foto: Sietse Veenstra

Over De Kinderbiënnale

Met de nieuwe tentoonstelling nodigt het Groninger Museum kinderen én volwassenen uit om deel te nemen aan een bijzondere en interactieve kunstervaring, die aanzet tot nadenken over hun eigen ideeën van een betere wereld. In maar liefst tien museumzalen vol kunst kunnen bezoekers ontdekken, leren, spelen, bouwen en de verbeelding de vrije loop laten gaan.

Kinderbiënnale – A Better Place is nog te zien tot en met zondag 3 november 2024. Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Uittips
  • Groninger Museum
  • Niels Knelis, Sietse Veenstra