Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Weekendtip: het Waddenfestival in Pieterburen

Een leerzaam uitje voor het hele gezin. 

Waddenfestival

Op komende zondag 26 mei organiseert natuurorganisatie Het Groninger Landschap het Waddenfestival, een jaarlijks evenement waar kinderen – maar ook hun (o)pa’s en (o)ma’s – alles leren over de Nederlandse Waddenkust.

Tal van activiteiten

Het Waddenfestival wordt speciaal georganiseerd voor kinderen om hen op een speelse manier vertrouwd te maken met de natuur, en ze meer te leren over het Waddengebied. Bezoekers worden namelijk op het festival uitgedaagd om met nieuwe ogen naar dit gebied te kijken. Want wat voor vogels spot je er? Hoe en waar leven zeehonden? Hoe werken eb en vloed?

Er staan gedurende de dag tal van leuke activiteiten op het programma, zoals schilderen op de dijk, het bouwen van een insectenhotel, het vangen van waterbeestjes op het Wad of in de sloot, zelf brood bakken, het uitpluizen van braakballen en het maken van zandsculpturen. Daarnaast kunnen bezoekers een ritje maken met de huifkar naar de Groningse zeedijk of een molen.

Meer info

Het Waddenfestival vindt plaats in en rondom Bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen – Hoofdstraat 83 – en is te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Er kan, op een paar minuten loopafstand, vrij geparkeerd worden bij het Zeehondencentrum. De toegang tot dit festival is gratis; voor zowel jong als oud.

Uittips
  • Het Groninger Landschap
  • Wilco van der Laan