Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x de leukste uittips voor het paasweekend

Van een tuinfair bij de Fraeylemaborg tot een antiekroute door Drenthe.

Tekst: redactie Noorderland | Hoofdfoto: Joke van der Lei -  Staatsbosbeheer

Nog geen plannen met Pasen? De redactie van Noorderland zet de leukste paasactiviteiten in Noord-Nederland voor je op een rij. 

Wandeling op het Drents-Friese Wold

Op eerste paasdag organiseert Staatsbosbeheer een vroege vogelwandeling vanuit het Buitencentrum in Appelscha. De excursie start om 07.00 uur – en is dus geschikt voor mensen die lekker vroeg hun nest uit willen komen. Een natuurgids neemt je mee op pad en vertelt je hoe je de verschillende vogelsoorten kunt herkennen aan hun zang of contactroep. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur en kost €9,50 per persoon.

Tuinfair bij de Fraeylemaborg

Inspiratie opdoen voor het komende tuinseizoen? Op tweede paasdag strijkt bij museumlandgoed Fraeylemaborg in Slochteren de Groei & Bloei Fair neer. Een groot aantal standhouders showen hun producten – variërend van tuinaccessoires, lifestyleproducten, bloemen en planten – en geven handige tips en tricks. Tijdens de fair kun je ook een wandeling door de tuin maken en uiteraard een kijkje binnen in de borg nemen. De fair is geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is toegankelijk voor €7 per persoon.

Antiekroute door Drenthe

Lekker strunen naar prachtige oude spullen: het kan in het paasweekend met de Brocante- en Antiekroute Drenthe. Een speciaal uitgestippelde autoroute brengt je langs diverse antiekzaken en brocante winkels in de provincie. De deelnemende locaties hebben één ding met elkaar gemeen: ze stralen allemaal de nostalgische sfeer van vroeger uit en verkopen spullen die je weer even “terug naar toen” brengen.