Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Beleef de Lente: kijk live mee in het nest van broedende vogels

Geniet mee van hun (liefdes)leven.

Tekst: Guus Weggemans | Foto: still uit livebeelden Vogelbescherming

Benieuwd hoe het de ooievaar dit voorjaar vergaat? En of de zeearenden erin slagen om hun jongen succesvol uit te laten vliegen? Kijk mee op de webcams van de Vogelbescherming met Beleef de Lente en krijg een uniek inkijkje in het (liefdes)leven van diverse broedvogels in Nederland. 

Beleef de Lente

Beleef de Lente is een initiatief van Vogelbescherming Nederland. Zij hebben tientallen (verborgen) webcams geplaatst bij nesten van verschillende uilensoorten en andere belangrijke broedvogels, zoals de zeearend, ooievaar en torenvalk.

De beelden hiervan worden live uitgezonden, zodat je 24 uur per dag kunt kijken naar de vogelnestjes. Hierdoor hoef je geen moment te missen van de kraamtijd, en alle belangrijke gebeurtenissen daaromheen. Is er al gepaard? Gaan de eieren wel uitkomen? En hoe komen de kuikens hun eerste dagen door?

Friese landschap

Beleef de Lente is van maart tot eind juli live. Gedurende deze periode worden er steeds meer webcams toegevoegd met allerlei soorten vogels. Zo kun je nu genieten van een bosuil die een dutje doet of de liefdesperikelen van de zeearenden, die een nest hebben met een bijzonder uitzicht: het Friese landschap van Nationaal Park de Alde Feanen.

Binnenkort kun je ook meekijken met de ooievaar, de slechtvalk en andere vogels. Hun nestje wordt dan nauwlettend in de gaten gehouden door de camera's van de Vogelbescherming. Kijk jij mee? Op de redactie van Noorderland kunnen we er in ieder geval geen genoeg van krijgen.