Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wandelschoenen aan: ontdek de snertwandeling op het Dwingelderveld

Haal een frisse neus en geniet daarna van een heerlijke kop snert.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Tekst: Natuurmonumenten | Foto: Rene Koster - Natuurmonumenten

Na een een frisse winterwandeling over het Drentse Dwingelderveld genieten van een kop erwtensoep: dat kan op komende zaterdag 23 en 30 december tijdens de traditionele "snertwandeling", georganiseerd door Natuurmonumenten. 

Over het Dwingelderveld

Het Dwingelderveld in Drenthe is een van de meest stille gebieden in Nederland, uitgeroepen tot Nationaal Park en tevens het grootste natte heidegebied van Europa. In de nazomer is het gebied vaak op z'n mooist: dan staan de grote heidevelden in bloei en die zorgen voor een indrukwekkende kleurenpracht.

Snertwandeling

Maar het Dwingelderveld is het hele jaar rond een prachtig en interessant natuurgebied. Dat bewijst deze georganiseerde snertwandeling maar 'ns. Tijdens deze tocht vertelt een gids van Natuurmonumenten over het Drentse natuurgebied en haar bijzondere flora en fauna.

Daarnaast wordt er stilgestaan bij de invloed die het winterse seizoen op het Dwingelderveld heeft. Geniet er bijvoorbeeld van de stilte en het verstilde winterlandschappen. Onderweg wordt er gestopt bij Theehuis Anserdennen. Daar staat een heerlijke kop snert op je te wachten; het ideale moment om weer even op te warmen.

Meld je aan

Dus hup, trek de wandelschoenen maar aan! Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Natuurmonumenten voor deze snertwandeling aanmelden. Wees er wel op tijd bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

De snertwandeling begint om 10.30 uur en duurt ongeveer 3.5 uur. Deelnemers worden verwacht bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. De kosten: €25 volwassenen en €12,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Leden van Natuurmomenten betalen iets minder; zij ontvangen korting bij deze activiteit.