Komt dat zien: kerstpracht op de Fraeylemaborg

Een must-visit!

Tekst: Fraeylemaborg | Fotografie: Marketing Groningen, Fraeylemaborg

Beleef tussen zaterdag 16 december en zondag 31 december 2023 de Fraeylemaborg in Slochteren in kerstsfeer! De tientallen vrijwilligers van het Groningse museumlandgoed hebben de kamers van de borg prachtig versierd met bloemstukken en kerstdecoratie.


Terug naar toen

Loop in deze kerstperiode een rondje door de borg en zie de imponerende vertrekken in een ander licht. In de zogenoemde Kleine Zaal is een opstelling gemaakt die je weer mee terugneemt naar vervlogen tijden toen de familie Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren de borg nog bewoonden. Deze opstelling is gebaseerd op talloze archieffoto’s en herinneringen van de familie zelf. En leuk voor muziekliefhebbers: in de ruimte staat ook een piano waar bezoekers vrij op mogen spelen.

Kerst Fraeylemaborg

Fraeylemaborg in Slochteren

De Fraeylemaborg werd zeven eeuwen geleden als steenhuis gebouwd en groeide door verschillende transformaties uit tot de imponerende woning van verschillende adellijke families. De borg was nog tot 1972 in privébezit, maar veranderde na een flinke restauratie in een museum.

Vandaag de dag kun je er genieten van de ingerichte vertrekken die goed het vroegere, rijke leven van de Groningse adel laten zien. Bekijk tijdens je bezoek aan Landgoed Fraeylemaborg ook het omliggende park – in het begin van de 19de eeuw ingericht in de romantische Engelse landschapsstijl –, onder andere aangelegd door de bekende tuinarchitect Roodbaard. Een bezoekje waard dus!


Laatste nieuws