Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Groningen krijgt grootste interactieve kerstboom van Nederland

En vanaf deze datum is-ie te zien!

Christamas tree in city near the railway station

Tekst: Forum Groningen | Foto: Adobe Stock

Dit jaar pakt het Forum in Groningen groots uit om in de kerststemming te komen. Vanaf maandag 18 december 2023 tot en met maandag 1 januari 2024 wordt namelijk de allergrootste interactieve kerstboom van Nederland op de gevel van het iconische gebouw getoond. 

Maar liefst 45 meter hoog

Er wordt maar liefst een kerstboom van 45 meter hoog geprojecteerd op de buitenkant van het pand. Deze is straks in volle glorie vanaf de Nieuwe Markt te zien. De indrukwekkende en continue veranderende kerstboom is versierd met interactieve kerstballen, waarin bezoekers zichzelf met een zelfgemaakte video kunnen terugzien.

Elke kerstbal bevat namelijk een kort filmpje, die bezoekers dagelijks tussen 17.00 en 22.30 uur in een speciale videobooth in de hal van het Forum kunnen opnemen. De video's worden na het uploaden gelijk in de kerstboom getoond.

Feestelijke onthulling

Op maandag 18 december om 20.00 uur wordt de interactieve kerstboom, ontwikkeld door kunstenaarscollectief WERC, onthuld. Iedereen is welkom om de onthulling bij te wonen. De projectie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen, The Market Hotel, Groninger City Club (GCC) en het Ondernemersfonds Groningen.