Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De beste smaken van het seizoen: perentaart met speculaas

Heerlijk voor de herfst en naderende winter.

Pear galette cake with walnuts and cinnamon

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Dingen die we echt met de herfst en naderende winter associëren: peren én speculaas! Met deze speculaas-perentaart combineer je de beste smaken van het seizoen. En het goede nieuws? Deze taart is nog gemakkelijk te maken ook. Geniet van dit heerlijke recept! 

Ingrediënten:

  • 5 handperen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr amandelspijs
  • 4 eieren
  • 150 gr bloem
  • 1 el speculaaskruiden
  • 4 el abrikozenjam
  • 1 mespunt zout
  • Optioneel: handjevol walnoten ter decoratie

Zo maak je de perentaart met speculaas:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Halveer de peren. Schil ze en ontdoe ze van hun klokhuizen. Wrijf ze vervolgens in met citroensap.
  3. Klop in een kom de boter en amandelspijs op tot een romige massa.
  4. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop net zo lang door tot het een romig beslag is.
  5. Vet een bakvorm in, schep het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig.
  6. Leg de peren er in een cirkel in, het de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.
  7. Zet de vorm in de oven en bak de taart in ongeveer 50 minuten gelijkmatig bruin. En klaar is je heerlijke herfsttaart! Laat 'm iets afkoelen voordat je 'm serveert en garneer 'm eventueel met wat walnoten.