Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6 heel goede restaurants in Groningen

Schuif aan in deze Groningse toprestaurants.

Tekst: Lekker500 | Foto: Adobe Stock

Wil je een keer écht heel goed uit eten of heb je iets bijzonders te vieren? Restaurantgids Lekker500 zet ieder jaar de beste restaurants van Nederland op een rij. Wij lichten een paar van de beste restaurants in de provincie Groningen voor je uit.

Herberg Onder de Linden

Chic uit eten? Dan moet je bij Onder de Linden in Aduard zijn. De inrichting van dit restaurant is heel elegant met veel kunst aan de wanden, waaronder mooie schilderijen van het Groninger land. De chefs koken hier volgens de klassiek-Franse keuken, maar met oosterse invloeden. Overnachten behoort hier ook tot de mogelijkheden.

Het Pomphuis

Je zit fijn bij het Pomphuis aan het Hoge der A in de binnenstad van Groningen. Vanuit dit restaurant heb je prachtig uitzicht op de Groningse diepen (grachten). Door de sfeervolle kleine tafels, houten banken en vele authentieke onderdelen voel je je hier al snel thuis. Daarnaast loopt de chef regelmatig gezellig langs om met veel passie te vertellen over zijn creatieve en veelal lokale gerechten. 

Piloersemaborg

Eigenaren Dick en Hilda Soek staan al heel wat jaren aan het roer van de Piloersemaborg, een klassieke, monumentale boerderijborg in Den Ham. Dick kookt er zonder poespas met veel gevoel voor pure smaken. Er is geen kaart, wel verschillende menu’s. Je kunt hier ook overnachten. 

De Molenaar

De Molenaar is gehuisvest in een oude korenmolen in Onderdendam en ligt aan een oude trekvaart. Een menukaart is er niet; je kiest voor een verrassingsmenu dat in meerdere gangen verkrijgbaar is. De chef tovert mooie gerechten op tafel, veelal geïnspireerd door de mediterrane keuken. De locatie is bijzonder, de sfeer ongedwongen én de prijs-kwaliteitverhouding is top. 

De Oude Sluis

Zoutkamp en garnalen: da's een goed huwelijk. Sta er daarom niet gek van te kijken als je in dit restaurant de "chef’s garnalencocktail" geserveerd krijgt. De Oude Sluis is een warm en kundig restaurant waar je als gast het idee krijgt bijzonder welkom te zijn. En leuk voor alle wijnliefhebbers: gastvrouw en sommelier Famke Greidanus is een wandelende wijnencyclopedie en heeft alle kennis paraat. 

De Basiliek

De locatie is uniek, want de Basiliek is – zoals de naam al doet vermoeden – gehuisvest in een voormalig kerkje. Dit restaurant in Appingedam is modern en heel sfeervol, onder andere door het licht dat door de prachtig gebrandschilderde ramen naar binnen schijnt. Op de menukaart staan voornamelijk gerechten uit de Franse keuken, met hier en daar een lokale twist.