Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x heel goed uit eten in Friesland

Deze toprestaurants zijn het bezoeken waard.

Tekst: Lekker500 | Foto: Adobe Stock

Iets bijzonders te vieren of wil je gewoon een keer echt heel goed uiteten? Restaurantgids Lekker500 zet ieder jaar de beste restaurants van Nederland op een rij. Wij lichten een paar van de beste restaurants van Friesland voor je uit.

Bistro Nijeholt

Bistro Nijeholt is het kleinere, wat eenvoudigere zusje van sterrenrestaurant de Heeren van Harinxma op landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. De sfeer is die van een bistro, met een mooi sober interieur waarin veel hout en groentinten worden gebruikt. Op de kaart staat een heerlijk driegangenkeuzemenu en wat typische bistroklassiekers zoals oesters, garnalencocktails en entrecote. De prijs-kwaliteitverhouding is hier uitstekend en het prachtige uitzicht op het Friese landgoed en de ooievaars krijg je er gratis bij.

STEEF.

Wie STEEF., aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden, binnenstapt, wordt warm onthaald en komt in een fijne ambiance terecht. Het restaurant is ruim opgezet en oogt door de warme kleuren op de muren en in het interieur sfeervol en modern. Vanuit alle hoeken van het restaurant heb je zicht op de open keuken, het centrale middelpunt waar de keukenbrigade pure en karakteristieke gerechten bereidt. Hier wordt gewerkt met een verrassingsmenu – keuze uit vier tot acht gangen – of een kleine à la carte met vier gerechten die met de seizoenen meegaan.

Le Petit Bistro

Le Petit Bistro in Sneek doet zijn naam eer aan: er kunnen precies 14 gasten ontvangen worden. Zij kunnen genieten van de keuken van de jonge en bevlogen chef-kok Jeroen van der Geest. Samen met zijn partner, gastvrouw en sommelier Benthe Smithuis, bestiert hij met veel passie en ambitie dit chique en toch toegankelijke restaurant. Jeroen kookt een bijzonder lekker verrassingsmenu dat met grote regelmaat wisselt.