Zoete trek deze zomer? Met dit fruitige recept van Friese bakblogger Tessa Couperus is het vakantiegevoel gegarandeerd!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 gr suiker
- 1 el citroenrasp (ca. 5 gram)
- 100 gr boter (gesmolten)
- 125 gr crème fraîche
- 225 gr bloem
- 25 gr maizena
- 7 gr bakpoeder
- 0,25 tl zout
- 75 gr blauwe bessen
- 2 el citroensap
Zo maak je de citroencake met blauwe bessen
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet de cakevorm in of bekleed ‘m met bakpapier.
- Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.
- Rasp vervolgens de (biologische) citroen, pers 'm uit en meet de benodigde hoeveelheid af.
- Klop de eieren los en voeg dan suiker en citroenrasp toe. Klop dit tot een luchtig beslag.
- Voeg daarna de gesmolten boter en crème fraîche toe en mix goed door het beslag.
- Zeef boven het beslag de bloem met de maizena, het bakpoeder en zout en mix het kort tot een egaal beslag.
- Spatel de blauwe bessen en het citroensap door het beslag en doe het beslag vervolgens in de cakevorm.
- Zet de cakevorm in het midden van de oven op een rooster en bak de cake in ongeveer 60-70 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de cake even 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en volledig laat afkoelen op een rooster.
Recept en fotografie: Tessa Couperus - PaTESSerie