Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Voor een zomerse verjaardag of gewoon als dessert op een warme avond met een bolletje ijs erbij: deze kruimeltaart met perzik doet het op iedere gelegenheid goed. Heerlijk zoet en zomers, en ook nog eens gemakkelijk te maken.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 6 grote perziken (ongeveer een kilo)
- 110 gram suiker
- Sap van 1/2 citroen
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- Snufje zout
Voor de kruimelmix:
- 190 gram tarwebloem
- 220 gram bruine suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- 115 gram gesmolten boter
- Vanille-ijs (optioneel, of ander ijs naar eigen smaak)
Zo maak je de kruimeltaart met perzik:
- Verhit de oven voor op 190 °C.
- Snijd de perziken in plakjes. Doe vervolgens de perziken, het suiker, het citroensap, kaneelpoeder, gemberpoeder en zout in een kom. Schep of roer goed door elkaar.
- Maak nu de kruimelmix: pak een andere middelgrote kom en meng hierin de bloem, bruine suiker, het zout en kaneelpoeder. Roer goed door.
- Giet de gesmolten boter nu door de kruimelmix en roer totdat het mengsel een grove, kruimelige textuur heeft.
- Giet vervolgens de perziken (inclusief sap etc.) in een bakvorm en verdeel over de bodem.
- Bedek de perziken egaal met je kruimelmix.
- Zet de taartvorm in de oven en bak tot de topping goudbruin is en de perziken bubbelen. Dit duurt op 190 °C ongeveer 45 tot 50 minuten.
- Laat even afkoelen en serveer eventueel warm met een bolletje ijs.