Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vier de zomer: heerlijke kruimeltaart met perzik

Lekker fris en fruitig!

Käsestreusel mit Pfirsichen

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Voor een zomerse verjaardag of gewoon als dessert op een warme avond met een bolletje ijs erbij: deze kruimeltaart met perzik doet het op iedere gelegenheid goed. Heerlijk zoet en zomers, en ook nog eens gemakkelijk te maken.

Ingrediënten:

Voor de vulling:

  • 6 grote perziken (ongeveer een kilo)
  • 110 gram suiker
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Snufje zout

Voor de kruimelmix:

  • 190 gram tarwebloem
  • 220 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 115 gram gesmolten boter
  • Vanille-ijs (optioneel, of ander ijs naar eigen smaak)

Zo maak je de kruimeltaart met perzik:

  • Verhit de oven voor op 190 °C.
  • Snijd de perziken in plakjes. Doe vervolgens de perziken, het suiker, het citroensap, kaneelpoeder, gemberpoeder en zout in een kom. Schep of roer goed door elkaar.
  • Maak nu de kruimelmix: pak een andere middelgrote kom en meng hierin de bloem, bruine suiker, het zout en kaneelpoeder. Roer goed door.
  • Giet de gesmolten boter nu door de kruimelmix en roer totdat het mengsel een grove, kruimelige textuur heeft.
  • Giet vervolgens de perziken (inclusief sap etc.) in een bakvorm en verdeel over de bodem.
  • Bedek de perziken egaal met je kruimelmix.
  • Zet de taartvorm in de oven en bak tot de topping goudbruin is en de perziken bubbelen. Dit duurt op 190 °C ongeveer 45 tot 50 minuten.
  • Laat even afkoelen en serveer eventueel warm met een bolletje ijs.