Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Fan van snert? Deze soep valt misschien wat zwaar in de warme zomermaanden, maar daar hebben we wat op bedacht: deze variant van erwtensoep is namelijk helemaal summer proof. Bovendien is deze soep gemakkelijk om te maken en is-ie lekker gezond. Aan de slag!
Ingrediënten:
- 250 gram aardappelen
- 2 eetlepels boter
- 1 liter kippen bouillon
- 250 gram doperwten
- Kruiden naar keuze
Zo maak je de zomerse snert:
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak daar de aardappelen in tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg dan de bouillon toe en breng de pan aan de kook.
- Laat dit 10 tot 15 minuten sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
- Voeg erwten toe en kook deze voor 5 tot 8 minuten tot ze zacht zijn.
- Pureer de groentes tot een glad geheel met een staafmixer, of in de blender.
- Verdeel de soep over de schaaltjes en garneer met wat kruiden naar keuze.