Tekst: redactie Noorderland | Foto: Adobe Stock
Wij, de redactieleden van Noorderland, zijn er gek op: mosterdsoep! En helemaal als-ie lekker romig is. We doken de keuken in met dit gemakkelijke recept, waarmee je heerlijk romige mosterdsoep krijgt. Geniet ervan!
Ingrediënten:
Voor 4 personen/4 porties
- 2 el grove (Groninger) mosterd
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 50 gr bloem
- 1 l groentebouillon
- 200 ml slagroom of kookroom
- zout
- peper
- optioneel: gebakken spekjes en/of stukjes droge worst
Zo maak je romige mosterdsoep:
- Halveer de prei in de lengte en was beide delen. Snijd de prei vervolgens in dunne ringetjes.
- Snijd de ui en het knoflookteentje in stukken.
- Verhit een beetje boter in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na een paar minuutjes, of zodra de ui glazig wordt, de bloem toe en roer dit goed.
- Roer daarna de mosterd erdoorheen en voeg ook de groentebouillon en de stukjes prei toe.
- Laat het geheel zachtjes koken en roer af en toe zodat er een lichtgebonden soep ontstaat. Voeg daarna de room toe.
- Breng vervolgens de soep op smaak met wat peper, zout en eventueel een extra dot mosterd.
- Voeg eventueel ook wat gebakken spekjes en/of stukjes droge worst toe; net wat jij lekker vindt. Eet smakelijk!