Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x uit eten in Groningen

Deze restaurants zijn het bezoeken waard!

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: eigen beeld restaurants, Adobe Stock

Zin in een avondje uit eten in Groningen? Schuif 'ns aan in deze goede restaurants in hartje stad. Van een goede bistro voor fine dining tot een gezellige plek vol wereldse smaken. Een geslaagde avond is bij deze restaurants gegarandeerd. 

Het Pomphuis

Het Pomphuis is nog maar een paar jaar open en nu al staat het museumcafé- en restaurant genoteerd in de populaire restaurantgids Lekker500. Dit etablissement is zowel een gezellig stadscafé als een overheerlijk adres voor fine dining. De chef-kok en zijn keukenbrigade jongleren met pure, eerlijke producten uit de regio.

Vive la Vie

Gastronomisch uit eten in Groningen kan ook bij Vive la Vie, met eveneens een plaatsje in de Lekker500-ranglijst. De keuken werkt dagvers, duurzaam en daarom bewust zonder menukaart. Creativiteit en passie gegarandeerd.

Dokjard

Aan de Noorderhaven brouwt de bemanning van bistro Dokjard z’n eigen bieren én kookt daar lekkere gerechten bij. Het oude pakhuis kent een lange – ook culinaire – historie. Dus zit, proef en geniet van de ambiance, die nog de sfeer ademt van een van Gronings voormalige scheepswerven.

Florentin

“Smaakvolle chaos” is hét visitekaartje van de nog jonge horecazaak Florentin. Een stukje Tel Aviv in de Oude Gasfabriek, met een explosie van kleuren en gerechten uit het Midden-Oosten.

De Haan

Bij De Haan in Groningen gaat alles nét een tikkie anders dan anders. Er is geen bediening; brood, dranken, koffie en thee pak je zelf van de bar en op de menukaart houd je zelf bij wat er genuttigd is. De koks bereiden een verrassingsdiner voor je van vijf gangen, dat aan tafel wordt geserveerd.