3x de lekkerste lunch in Groningen-Stad

Lees ook

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: Ronald Zijlstra, TOET

Stap in de smeltkroes van volgepakte marktkramen, winkelpromenades, cultuurpodia, terrassen en kroegen zonder eindtijd van Stad. Als de maag gaat rammelen, zoek dan een van deze adresjes op. 
Wadapartja
Wadapartja (op en top lokaal!) heeft intussen twee vestigingen in hartje stad: aan het Zuiderdiep en de Westerhaven kun je de hele dag wat eten, drinken én terloops nog iets leuks scoren. Alles wat je ziet – of waarop je zit – is namelijk te koop. Happen wordt een waar feest met een plank of tafeltje vol lekkers.
Gedempte Zuiderdiep 39-41 en Pottebakkersrijge 21

Broodje van Eigen Deeg
Baksels met een Franse zwier strijden om je aandacht; baguettes, croissants, petit pains en allerhande taartjes. Dus wordt ‘t bij Broodje van Eigen Deeg nog verdraaid lastig kiezen. Nét gebakken, warm en krakend vers uit de oven, dat ruik én proef je. Zoek een fijn plekje bij het water of op het bankje voor de zaak om je ontbijtje, lunch of snack op te eten, want deze bakkerij heeft geen café. Van maandag tot en met zondag geopend.
Brugstraat 11
Groningen

TOET
TOET is veel méér dan een toetjesparadijs. Maar ja, een huiskamercafé met zo’n naam trekt natuurlijk veel zoete vrienden, en die kunnen al dat lekkers ook afhalen of per post laten opsturen. Tip: de high tea of het TOET diner, dat bestaat uit liefst zeven (!) gangen toetjes.
Gedempte Zuiderdiep 85

Laatste nieuws

Zie ook