Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x op pad in Drenthe

Trek eropuit met deze wandelingen en excursies.

dry dead tree over blue sky

Tekst: redactie Noorderland, Staatsbosbeheer, Nationaal Park Drentsche Aa | Fotografie: iStock

Het is voorjaar, hét ideale moment om eropuit te trekken. Ontdek provincie Drenthe met deze bijzondere tochten; van een ochtendwandeling op het Dwingelderveld tot een leerzame fotografie-excursie bij het Drents-Friese Wold. Tijd om op pad te gaan!

Voorjaarswandeling

Zin in een mooie voorjaarswandeling? Ga dan zondag 2 april mee met een gids van Nationaal Park Drentsche Aa naar de boswachterij in het Hart van Drenthe, een natuurgebied waar de natuur steeds meer met rust wordt gelaten. Tijdens deze excursie staat het water van de Elperstroom, een beek in Drenthe, centraal en krijgt ook het prille voorjaar veel aandacht. De excursie duurt ongeveer 2.5 uur en start om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Egbertsweg bij Elp.

Fotografie-excursie

Meer weten over natuurfotografie? Kom op zondag 2 april naar Buitencentrum Drents-Friese Wold en doe mee aan een workshop van Staatsbosbeheer, verzorgd door een ervaren natuurfotograaf. Om deel te nemen hoef je niet over een dure camera te beschikken: ook met een smartphone kun je mooie foto's maken. Naast een stukje technische informatie leer je vooral goed te kijken: door de diversiteit aan landschappen leent het Drents-Friese Wold zich bij uitstek om mooie foto’s te maken. De excursie begint om 10.00 uur en kost €17,50 per persoon.

Ochtendwandeling

Vroege vogels opgelet: op zaterdag 8 april neemt een gids van Natuurmonumenten in alle vroegte mee naar het Dwingelderveld in Drenthe. Tijdens de wandeling zie je hoe de natuur langzaamaan ontwaakt. Spot bijvoorbeeld groepjes reeën of luister goed naar het ochtendgezang van verschillende vogels. Onderweg vertelt de gids over allerlei natuuraspecten en over het Dwingelderveld zelf. De wandeling begint al om 06.00 uur en duurt ongeveer 2.5 uur.