Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Volgens grootmoeders recept: heerlijke hachee

Slow cooked beef cheeks in red wine sauce with mashed potato. Dark background. Top view

Tekst: Kookfans | Foto: iStock 

Een typisch stoofgerecht uit de Nederlandse keuken: hachee. Het kost wat tijd om het te maken – het moet namelijk drie uur lang op het vuur staan –, maar het is zeker de moeite waard. En de geur die dan uit de keuken komt... genieten! 

Ingrediënten:

  • 5 uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram hacheevlees
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 runderbouillonblokje met 1/2 liter warm water
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui in stukken en smelt de boter in een braadpan. Braad het vlees met constant roeren aan.
  2. Voeg na ongeveer 2 minuten de ui toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
  3. Bestuif het mengsel met wat bloem en roer dat vervolgens goed door elkaar.
  4. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg daarna een halve liter warm water toe. Het vlees moet net onder het water staan.
  5. Voeg vervolgens de suiker, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng langzaam aan de kook.
  6. Doe de deksel schuin op de pan en laat het geheel 3 uur lang sudderen op laag vuur.
  7. Serveer daarna de kruidige hachee met groenten en aardappelen of rijst. Eet smakelijk!

Bron: Smulweb