Tekst: Kookfans | Foto: iStock
Een typisch stoofgerecht uit de Nederlandse keuken: hachee. Het kost wat tijd om het te maken – het moet namelijk drie uur lang op het vuur staan –, maar het is zeker de moeite waard. En de geur die dan uit de keuken komt... genieten!
Ingrediënten:
- 5 uien
- 50 gram boter
- 600 gram hacheevlees
- 2 eetlepels bloem
- 1 runderbouillonblokje met 1/2 liter warm water
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel suiker
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de ui in stukken en smelt de boter in een braadpan. Braad het vlees met constant roeren aan.
- Voeg na ongeveer 2 minuten de ui toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
- Bestuif het mengsel met wat bloem en roer dat vervolgens goed door elkaar.
- Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg daarna een halve liter warm water toe. Het vlees moet net onder het water staan.
- Voeg vervolgens de suiker, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng langzaam aan de kook.
- Doe de deksel schuin op de pan en laat het geheel 3 uur lang sudderen op laag vuur.
- Serveer daarna de kruidige hachee met groenten en aardappelen of rijst. Eet smakelijk!
Bron: Smulweb