Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwste editie van Noorderland ligt nu in de winkels!

In de gloednieuwe editie van Noorderland gaan we weer "even terug naar toen": ontdek samen met ons de verhalen van vroeger en haal mooie herinneringen op. Deze nieuwe editie ligt tot 4 april 2023 in de winkels en is ook te koop via onze webshop

Groningse held

Voor deze editie zochten we de mooie, en soms verbazingwekkende, geschiedenisverhalen uit het noorden op. Zo ontdekten we dat in het Friese Franeker iets bijzonders heeft plaatsgevonden, iets wat sommige inwoners zelfs niet weten. Daarnaast opent Museum Borg Verhildersum in het voorjaar een nieuwe expositie over Ede Staal; voor ons de perfecte aangelegenheid om ‘ns in het leven van deze bijzondere Groningse held te duiken. 

Heerlijke recepten

Verder overnachtte journalist Annemarie Bergfeld in het historische Seinhuisje op Terschelling en ontdekten we in het Drentse monumentendorp Orvelte hoe je zelf de perfecte pannenkoek, een echte Oudhollandse klassieker, maakt. Wij kunnen alvast verklappen: de recepten zijn om je vingers bij af te likken. Nieuwsgierig geworden? Haal dan snel deze Noorderland-editie in huis!