Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: iStock
Een opwarmer nodig? Maak deze heerlijk romige en pittige Groninger mosterdsoep. Varieer met toppings en vervang de droge worst door bijvoorbeeld gerookte zalm, preiringetjes of uitgebakken spekjes.Â
Ingrediënten
- 1 l bouillon
- 50 gr roomboter
- 60 gr bloem
- 1 fijngesneden rode ui
- 1 grote droge worst
- 5 el grove Groninger mosterd
- 200 ml (kook)room
- 1/2 bosje fijngesneden bieslook
- peper en zout
Bereidingswijze
- Doe de boter in een grote pan, laat smelten. Voeg dan de ui toe en bak op laag vuur (pas op dat de ui niet verkleurt!).
- Voeg de bloem toe. Roer met een houten spatel glad en laat gaar worden terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg dan de bouillon toe en als laatste de mosterd.Â
- Snijd de droge worst in plakjes en bak ze op laag vuur knapperig.Â
- Laat de soep kort doorkoken op laag vuur. Let op: blijf roeren, anders brandt de soep aan.Â
- Voeg tenslotte de room en bieslook toe.
- Garneer in kommen of borden met extra bieslook en de stukjes gebakken worst.Â