Recept: Groninger mosterdsoep

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: iStock

Een opwarmer nodig? Maak deze heerlijk romige en pittige Groninger mosterdsoep. Varieer met toppings en vervang de droge worst door bijvoorbeeld gerookte zalm, preiringetjes of uitgebakken spekjes. 


Ingrediënten

  • 1 l bouillon
  • 50 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 1 grote droge worst
  • 5 el grove Groninger mosterd
  • 200 ml (kook)room
  • 1/2 bosje fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in een grote pan, laat smelten. Voeg dan de ui toe en bak op laag vuur (pas op dat de ui niet verkleurt!).
  2. Voeg de bloem toe. Roer met een houten spatel glad en laat gaar worden terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg dan de bouillon toe en als laatste de mosterd. 
  3. Snijd de droge worst in plakjes en bak ze op laag vuur knapperig. 
  4. Laat de soep kort doorkoken op laag vuur. Let op: blijf roeren, anders brandt de soep aan. 
  5. Voeg tenslotte de room en bieslook toe.
  6. Garneer in kommen of borden met extra bieslook en de stukjes gebakken worst. 


Laatste nieuws