Klassieker met een twist: tiramisu met advocaat

Om je vingers bij af te likken.

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

De traditionele tiramisu – met koffie en likeur – kennen we allemaal wel. Maar vandaag duiken we de keuken in met deze verrassende variant, namelijk: tiramisu met advocaat. Heerlijk romig, zacht van smaak en binnen een mum van tijd gemaakt. Ideaal, toch? Aan de slag!


Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 250 gram mascarpone
  • 100 milliliter advocaat (met dit recept maak je gemakkelijk zelf advocaat!)
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 kopjes espresso
  • 18 lange vingers + wat extra ter decoratie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • paar stukjes chocolade (smaak naar keuze)

Zo maak je tiramisu met advocaat:

  1. Zet twee kopjes espresso en laat deze afkoelen.
  2. Meet vervolgens 75 milliliter en 25 milliliter advocaat af. Zet beide hoeveelheden apart.
  3. Klop 75 milliliter advocaat samen met de mascarpone, slagroom en het zakje vanillesuiker romig met een mixer.
  4. Verdeel een beetje van het mengsel over de bodem van vier glaasjes of van een kleine (oven)schaal.
  5. Wanneer de koffie is afgekoeld schenk je deze in een diep bord.
  6. Breek de lange vingers in tweeën en doop deze één voor één in de koffie. Verdeel ze vervolgens over de bodem.
  7. Druppel hier een klein beetje van de overige 25 milliliter advocaat overheen en maak dan weer nieuwe laagjes met het roommengsel, dan de met koffie doordrenkte lange vingers en dan weer een beetje advocaat.
  8. Zorg dat je eindigt met een laagje van het roommengsel. Besprenkel met nog wat extra advocaat. Breek dan nog een paar lange vingers doormidden (die dompel je dus niet in de koffie!) en steek deze in de tiramisu ter decoratie.
  9. Hak wat chocolade in stukjes en verdeel deze ook over de tiramisu. En klaar is je toetje!


Laatste nieuws