Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5 Betoverende wandelingen in Noord-Nederland

Van een magische boswandeling tot een tocht over de stille heide.

Woman outdoors at winter.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Nationaal Park Drentsche Aa, iStock

Wil je deze decembermaand het noorden op bijzondere wijze beleven? Trek de wandelschoenen aan en volg deze betoverende wandelingen! 

Zaterdag 17 en 24 december | Drenthe

Ruinen:
In december nemen gidsen van Natuurmonumenten je mee op pad in Nationaal Park Dwingelderveld en vertellen ze je onderweg alles over dit grote en natte heidegebied. Halverwege de wandeling word je bij Theehuys Anserdennen getrakteerd op heerlijke snert en roggebrood.

Tijd 10.30-14.00 uur

Kosten: volwassenen vanaf €17,50, kinderen vanaf €8,75

Zondag 18 december | Drenthe

Gasteren: Het landschap van Nationaal Park Drentsche Aa heeft veel schrijvers geïnspireerd tot het vastleggen van mooie gedichten. Tijdens deze wandeling bekijk je het gebied door de ogen van deze dichters. Op markante plekken wordt een gedicht voorgedragen en kun je je laten meevoeren door mooie woorden. Deze wandeling start op de NP Parkeerplaats Gasterse Duinen aan de Oudemolenseweg.

Tijd: 14.00-16.00 uur

Kosten: gratis deelname

Woensdag 21 december | Drenthe

Emmen: Eind december organiseert stiltetuin De Stroetenhof in Emmen een bijzondere avondwandeling. Loop door de prachtig verlichte en gedecoreerde tuin, terwijl je muziek en klanken van de midwinterhoorn hoort. Geniet tijdens het wandelen ook van een kop warme chocolademelk of heerlijke glühwein.

Tijd: vanaf 19.00 uur

Kosten: gratis deelname

Woensdag 28 december | Groningen

Nuis: Een leuke wandeling voor de hele familie beleef je tijdens de kerstvakantie op Landgoed de Coendersborg. Er is een route van 4 kilometer over het landgoed uitgestippeld, en al wandelend vertellen gidsen van Het Groninger Landschap van alles over de geschiedenis van het gebied en de natuur, die deze tijd van het jaar in winterrust is.

Kosten: €3,50, kinderen t/m 12 jaar €1

Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook dit artikel van Noorderland over drie mooie winterwandelingen in het noorden. Geniet ervan!

Routes
  • Close up of woman's hands holding lantern, standing by christmas tree. Wearing knitted sweater and gloves. Tree is decorated with festive string lights. Evening or night with beautiful yellow lights lightning the scenes. FOCUS on hands.