Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Eerste routeboek van Nederland speciaal voor e-bikefietsers

Ontdek de mooiste en meest geschikte routes voor de elektrische fiets.

Tekst en fotografie: REisREPORT

Maandenlang reisden schrijvers Marlou Jacobs en Godfried van Loo door alle Nederlandse provincies om de mooiste en meest geschikte routes voor e-bikefietsers te bundelen. Hun nieuwe boek De 100 mooiste e-bike routes van Nederland is vanaf nu verkrijgbaar voor €23,95 bij de boekhandel en de website van REiSREPORT.

Gebrek aan geschikte routes

De elektrische fiets is in Nederland onverminderd populair, zeker als het gaat om recreatief fietsen. Maar de meeste fietsroutes sluiten echter vaak niet goed aan op de wensen van e-bikefietsers. Zo zijn fietsroutes vaak te kort en zijn oplaadpunten onderweg niet of nauwelijks te vinden. Dit gebrek aan geschikte routes voor e-bikes was de aanleiding voor Marlou en Godfried om het hele land door te reizen. In samenwerking met meer dan 30 regionale en lokale toerisme- en routebureaus bezochten ze alle provincies en hebben ze de mooiste routes geselecteerd.

Uitvoerige beschrijvingen

Maar liefst 100 e-bikeroutes, met lengtes van 40 tot 85 kilometer, zijn gebundeld in het nieuwe boek. De routes zijn voorzien van uitvoerige routebeschrijvingen, leuke (horeca)adressen voor onderweg, honderden eigen foto’s en fraaie kaarten. De aanvullende informatie helpt de fietser bovendien zowel vooraf aan de tocht als tijdens het fietsen. Denk bijvoorbeeld aan handige startlocaties, parkeerplekken, oplaadpunten, vaartijden van veerponten en leuke bezienswaardigheden.