Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de leukste wandelingen met de kids

Grandfather And Granddaughter Enjoying Autumn Walk

Foto: monkeybusinessimages / iStock

Op pad met de (klein)kinderen? Deze korte wandelroutes in Noord-Nederland zijn geschikt voor de kleine beentjes en laten de kinderen op spelenderwijs kennismaken met de natuur en dieren om zich heen. Tijd om samen op ontdekking te gaan! 

Bosbeestenpad, Friesland

Het Bosbeestenpad in Gaasterland is ongeveer 1.5 kilometer lang en vooral geschikt voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Zij gaan tijdens de wandeling aan de slag met een speciaal opdrachtenboekje en komen onderweg verschillende “dieren” uit het bos tegen.

staatsbosbeheer.nl

Het spoor van de Sabeltandtijger, Drenthe

Hoe zag Drenthe eruit in de ijstijd? De kids ontdekken het op speelse wijze met deze avontuurlijke wandeling, iets meer dan 2 kilometer, in natuurgebied De Hondsrug. Met een speciale app volgen ze het spoor van de sabeltandtijger en maken ze kennis met dit stukje oeroud-Drenthe.

dehondsrug.nl

Mammoetpad, Groningen

Ga op avontuur in Heemtuin Muntendam: op het Mammoetpad – een knipoog naar de prehistorie – leiden houten vlonders en spannende bruggetjes de weg en vaar je met een vlot naar de overkant. Niet bang zijn voor natte voeten!

heemtuinmuntendam.nl

Dierenpad, Friesland

In Speelbos Sparjebird in het Friese dorp Hemrik vind je het Dierenpad. Langs dit pad staan houten dierenbeelden opgesteld waarbij kinderen leerzame opdrachtjes kunnen uitvoeren.

staatsbosbeheer.nl

Routes
  • Grandfather And Granddaughter Enjoying Autumn Walk