Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Griezelen in het noorden: 3x de leukste Halloween-activiteiten

jack o lantern

Foto: sandsun / iStock

Maandag 31 oktober is het Halloween, een feestdag overgewaaid uit Amerika. Ook in Nederland wordt deze dag steeds populairder: er worden steeds vaker activiteiten rondom Halloween georganiseerd, zo ook in het noorden. We zetten de leukste Halloween-activiteiten in Noord-Nederland voor je op een rij!

Vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober | Groningen

Scheemda: Een combinatie van horror en een avontuurlijk spel: Warrior Events bedenkt al een aantal jaar succesvolle en gigantische producties met een zogeheten "horror experience". Deze oktober komt de prijswinnende horrorproductie The Great Purge naar Scheemda. De meer dan 40 acteurs en de unieke verhaallijnen geven je het gevoel alsof je in een echte horrorfilm bent beland.

Tijd: vanaf 18.30 uur

Kosten: €45 p.p.

Opgave en info: warriorevents.nl

Vrijdag 28 oktober | Groningen

Groningen: Kom op vrijdag 28 oktober, de dag voor Halloween, verkleed naar Museum aan de A aan de Brugstraat in Groningen. Daar kun je 's avonds meedoen aan een spannend moordmysterie-spel: help door middel van grondig speurwerk mee de dader in een bizarre moordzaak in Stad te vinden.

Tijd: 19.30-21.00 uur

Koten: €5 p.p.

Opgave: info@museumaandea.nl 

Tot en met zaterdag 29 oktober | Drenthe

Drouwen:
Het Drentse attractiepark Drouwenerzand is eind oktober in griezelige sferen: overal liggen halloweendecoraties, strobalen, pompoenen en het park is gehuld in sfeerverlichting. Daarnaast lopen er spannende figuren rond die je de stuipen op het lijf jagen en wordt er een heuse Griezelparade georganiseerd.

Tijd: 13.00-21.00 uur

Kosten: €22,50 p.p.

Opgave en info: drouwenerzand.nl

Uittips
  • jack o lantern