Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2 juli: Dineren op de Dijk

Tekst: Stichting Buitengewoonleven.nu | Foto: Ingrid Koetzier

Vergeet even het plekje aan de keukentafel of een diner in het restaurant: ga zaterdag 2 juli een hapje eten op de zeedijk in Noordpolderzijl! Diner in stijl met uitzicht over de kwelder en met de zeewind in het gezicht.

Tijdens het jaarlijkse evenement ‘Dineren op de Dijk’ worden lange eettafels op de dijk in Noordpolderzijl (Groningen) neergezet. Tientallen mensen kunnen daar genieten van een viergangenbuffet in de buitenlucht. Het diner zal op opmerkelijke wijze worden geserveerd en omlijst door theatergroep Auth&Tiek uit het Groningse dorp Zandeweer. Initiator en organisator Ingrid Koetzier over het evenement: ‘Je hoort van velen dat ze erg van deze plek houden, bijvoorbeeld van de weidsheid en de enorme imponerende ruimte. Hoe bijzonder is het dan om hier samen te kunnen eten.’

Randactiviteiten

Je kunt aanschuiven voor het diner, maar er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Zo kun je gaan jutten, een workshop ‘wadhanger maken’ volgen of leren fotograferen. Toe aan ontspanning? Neem dan een massage bovenop de dijk of neem lekker lui plaats op een stoel – met uitzicht op het Unesco Werelderfgoed – met een warm voetenbadje met zeezout en wier.

Daarnaast is er een recycleproject in samenwerking met studenten van Hanzehogeschool in Groningen. Zij begeleiden een workshop in oesterzwammen kweken. Met koffiedik van café ‘t Zielhoes en oesterzwammenbroed worden er kweekbakjes gemaakt.

Informatie

Je kunt je opgeven via de website. Het diner en de andere (rand)activiteiten vinden plaats op zaterdag 2 juli van 16.00 tot 20.00 uur. Een dagkaart inclusief workshops kost €29. Het viergangendiner kan los geboekt (voor €24,50) en begint om 18.30 uur.