Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24 april: Natuurbeleving door de lens bij Boomkroonpad

golden sunrise light in foggy forest

Tekst: Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad | Fotografie: Olya Rohulya / iStock

Iedereen heeft wel een camera. Een spiegelreflex met verschillende lenzen of een iets simpeler camera of juist gewoon een camera op je telefoon. We maken allemaal vele foto’s per jaar. Heb je wel eens nagedacht hoe je je foto’s net even specialer kan maken? Op zondag 24 april organiseert Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad een fotografiewandeling door de boswachterij van Gieten - Borger. Meld je vooraf aan via de website van Staatsbosbeheer.

Het voorjaar is altijd bijzonder. Het bos kleurt langzaamaan weer groen, kastanjeknoppen ontvouwen zich en de meidoorn bloeit volop. Bij het ven kan je oefenen met het licht op het water, de eenden die er zwemmen of juist de weerkaatsing van de bomen in het water. Wat is voor jou het meest interessant? Ga mee met de gidsen van Staatsbosbeheer om het te ontdekken en om je foto’s nog mooier te maken.

Vanuit een andere hoek, spelen met licht. De Staatsbosheergidsen maken met de deelnemers een wandeling door het prachtige gebied van boswachterij Gieten – Borger. Er wordt begonnen met een korte uitleg over techniek en daarna wordt er gewandeld. Tijdens de wandeling ga je op zoek naar mooie plekken om te fotograferen. Je wandelt  door een gevarieerd gebied en tijdens het voorjaar is er genoeg om mee te oefenen.

De foto-excursie is geschikt voor alle type camera’s en telefoons en begint vroeg in de ochtend, want het licht is dan op zijn mooist om foto’s te maken.

Praktische informatie

De foto- excursie vindt plaats op 24 april. De wandeling start om 9:00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 3 uur.De kosten zijn € 17,50 voor volwassenen. Dit is incl. een kop koffie/thee bij terugkomst.

Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Uittips
  • golden sunrise light in foggy forest