Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ontdek de lammetjes op Texel: de Lammetjesradar is nu live

Beleef het echte voorjaarsgevoel op het Waddeneiland.

Two lambs lying with and on mothers back.

Tekst: VVV Texel | Fotografie: Adobe Stock

Het Waddeneiland Texel staat bekend als een waar walhalla voor lammetjes. Met de Lammetjesradar, die nu live is gegaan, ontdek je zelf waar de pasgeboren lammeren op het eiland te vinden zijn. Bekijk de lammetjes in de wei en beleef het echte voorjaarsgevoel.

Op Texel leven ongeveer net zoveel schapen als mensen: ruim 14.000. In het voorjaar komen daar nog eens meer dan 22.000 lammetjes bij. De eerste pasgeboren lammetjes lopen nu al rond op het Waddeneiland. Een vrolijk moment, want op Texel kondigt dit echt het begin van de lente aan.

Lammetjesradar

De Lammetjesradar toont elke dag waar de lammetjes op het eiland ronddartelen in de wei. Deze informatie komt van de schapenboeren, die telkens doorgeven waar de lammetjes te zien zijn. Aangezien de schapen en hun lammetjes zich vaak verplaatsen, geven de boeren regelmatig de nieuwe locaties door.

Instagram en webcam

Naast de locaties delen de boeren ook foto's van hun schaapskudde op Instagram. Zo kun je ook op afstand de lammetjes bewonderen. Wil je liever live meekijken in de stal? Dat kan ook, met de speciale lammetjes webcam van Schapenboerderij Texel.

De Lammetjesradar is ideaal voor iedereen die naar Texel komt en de schattige lammetjes wil spotten in de wei. Een wandel- of fietsroute langs de jonge schaapjes is – zeker later in het lammetjesseizoen – zo gevonden. Al fietsend en wandelend langs de weides maak je dan de mooiste foto's en beleef je het echte voorjaarsgevoel.