Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fries Museum opent yogastudio

Het museum in Leeuwarden slaat de handen ineen met Club Yoga voor een eenmalige yogasessie.

yoga Fries Museum

Er kan weer volop gesport worden, de winkelstraten stromen weer vol, maar helaas blijven de musea nog dicht. Op woensdag 19 januari wordt het Fries Museum daarom eenmalig omgebouwd tot yogastudio.

In samenwerking met Club Yoga in Leeuwarden leent het Fries Museum zijn locatie voor een creatieve yogasessie. Dit alles gebeurt natuurlijk – zoals men dat van de cultuursector gewend is – compleet veilig en met inachtneming van de maatregelen voor binnensportlocaties.

Kunst en yoga zijn bij uitstek geschikt om de geestelijke gezondheid een boost te geven. Het Fries Museum slaat daarom de handen ineen met Club Yoga voor een eenmalige yogasessie tussen de kunst.
Bij de yogales is er beperkt plek, de deelnemers worden door Club Yoga uitgenodigd. Het is niet mogelijk je op de dag zelf of via het museum aan te melden. We hopen snel weer de deuren te kunnen openen (voor beide yogi's en niet-yogi's).

Met de eenmalige yogastudio wil het Fries Museum op een ludieke wijze aansluiten bij het landelijke initiatief van de Museumvereniging, De Museum Gym. Het Fries Museum is solidair met iedereen die door de sluitingen zwaar getroffen is. Nederlandse culturele instellingen horen bij de veiligste bezoeklocaties tijdens deze coronacrisis. Mede daarom vind het museum dat musea, net als commerciële doorstroomlocaties, ook weer op een veilige en verantwoorde manier bezoek moeten mogen verwelkomen.

Cultuur
  • Fries Museum
  • Club Yoga