Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Uniek overnachten: 9x de leukste boomhutten in Drenthe

Droom tussen de Drentse boomtoppen!

Boomhut

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: Gert Tabak

Altijd al eens tussen de groene boomtoppen willen overnachten? Deze negen boomhutten in Drenthe zijn echte droomverblijven en het toppunt van knusheid. We zetten ze voor je op een rij.

De Reeënwissel

Op camping De Reeënwissel in Hoogersmilde – winnaar van de tv-serie Boomhut XXL – begint het avontuur al bij de 14 meter lange touwbrug die je naar de boomhut brengt. Binnen strijden intimiteit en hedendaags comfort om voorrang. Zo zijn er allerlei slimme snufjes. Je hebt wifi, een buitenkeuken en badkamer mét whirlpool en een regendouche.

EuroParcs Ruinen

In de boomhut van EuroParcs Ruinen (’t Boswachter Huus) kun je ook ’s winters terecht en naar keuze lekker binnen bij de kachel – of buiten in de hottub op het terras! – zitten.

Torentjeshoek

De “treehouse” van Camping Torentjeshoek in Dwingeloo heeft maar liefst twee verdiepingen, is geschikt tot 7 personen en tijdens de winter in de weekenden boekbaar.

Westerbergen

Je kunt heerlijk relaxen op Vakantiepark Westerbergen in Echten. Deze boomhut heeft een ruim balkonterras, een gezellige pelletkachel en een vijfpersoons-jacuzzi. Een 200 jaar oude boomstam vormt de basis van het werkeiland in de keuken en van de eettafel.

Camping Diever

d'Olde Kamp

De boomhut op camping d’Olde Kamp in Ansen won in het tv-programma Boomhut Battle en springt eruit vanwege z’n duurzame karakter. Deze hut is namelijk gebouwd volgens het cradle-to-cradle-principe, wat inhoudt dat alle bouwmaterialen zijn of worden hergebruikt.

Drouwenerzand

Op Vakantiepark Drouwenerzand in Drouwen geniet je van de luxe sfeer van een boomhut én van een attractiepark. De entree voor dit park is bij een overnachting inbegrepen, dus rust en entertainment op je eigen moment. Erg leuk voor de kids!

Landgoed Tolhek

De speciale boomhut op Camping Landgoed Tolhek in Anderen oogt als een sprookje in het groen. Je zit er midden in het bos en de vele ramen en openslaande deuren bieden het optimale buitengevoel.

Joy Time

In Grolloo vind je Joy Time, waar je naar hartelust kunt klimmen en klauteren én overnachten in een boomhut. Na een dagje actief bezig zijn steek je lekker de barbecue aan op het terras.

Er zijn naast deze negen boomhutten in Drenthe nog talloze andere leuke plekjes om te logeren in het noorden. Wil je nog meer inspiratie? Je leest meer informatie over leuke logeeradressen in Drenthe, Groningen, Friesland én op de Waddeneilanden op onze website of in ons magazine.

Cultuur
  • Jolanda de Kruyf
  • Gert Tabak