Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zondag 19 december: Een kerstcadeautje van Museum Wierdenland

Laat jezelf vastleggen door een antieke houten camera en neem de foto na het ontwikkelen mee naar huis.

Wierdenland

Ben je dol op geschiedenis en heeft de historie van het Noorderland je in zijn greep? In Museum Wierdenland in Ezinge krijg je een inkijkje in het landschap en de cultuur van de terpen en wierden in het waddenkustgebied. Bezoek het museum op zondag 19 december en je krijgt een mooi kerstcadeautje mee naar huis.

Aanstaande zondag komt Arjan Verschoor naar Museum Wierdenland en richt daar zijn Victoriaanse fotostudio in. Je kunt dan zelf beleven hoe het is om met een antieke houten camera vastgelegd te worden, en dat dat heel anders is dan hoe we tegenwoordig gewend zijn. Fotograaf Arjan Verschoor maakt met ouderwetse technieken moderne portretten van bezoekers van het museum. Je portret mag je mee naar huis nemen, een mooi kerstcadeau voor je (groot)ouders, vriend of vriendin! Wil je op de foto? Schrijf je dan vooraf in voor een tijdslot via boekingen@wierdenland.nl. Er kunnen maximaal drie personen op één foto.

En dat is natuurlijk niet alles, want bij je bezoek aan het museum kun je de tentoonstelling ‘Kiek! Opgraving in beeld’ bekijken, met foto’s die vroeger zijn gemaakt van de beroemde archeologische opgraving in Ezinge. Hier is ook een donkere kamer (doka) opgebouwd. Je portret wordt hier ter plekke ontwikkeld, terwijl jij kijkt hoe het beeld tevoorschijn komt.

De fotograaf is aanwezig tussen 14:00 en 17:00 uur op zondag 19 december. Je betaalt alleen entree voor het museum, aan de foto zijn geen kosten verbonden.

Uittips
  • Museum Wierdenland
  • Museum Wierdenland