Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16 t/m 31 oktober: Week van het Landschap

Ontdek de verrassende natuur dicht bij huis.

Drenthe

Van 16 t/m 31 oktober 2021 wordt in heel Nederland de Week van het Landschap gevierd. De provinciale Landschappen laten zien hoe mooi en divers de natuur is. Even op de fiets stappen, uitwaaien op het strand of een nieuwe route ontdekken in het bos. De herfstvakantie is een mooie tijd om van de natuur en prachtige herfstkleuren te genieten.

Ga daarom op pad en doe mee aan activiteiten en excursies om de natuur dichtbij huis te beleven en ontdekken. De provinciale organisaties lanceren voor de Week van het Landschap nieuwe fiets- en wandelroutes en activiteiten. Doe mee aan een natuurwandeling midden in de nacht, bezoek een paddenstoelenfestival of ontdek het landschap vanaf het water tijdens een vaartocht. Bekijk alle routes en activiteiten op www.weekvanhetlandschap.nl.

Natuur, landschap en cultureel erfgoed beschermen

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 114.114 hectare natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.

Uittips
  • LandschappenNL
  • Sjo / iStock