Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuw: de Culinaire Elfstedentocht

Geniet van de Friese steden én van heerlijke hapjes!

Culinaire Elfstedentocht

Heerlijk fietsen langs het water en door het bos én op meerdere plekken een aangename pitstop houden om te genieten van lokale specialiteiten: dat is de Culinaire Elfstedentocht die VVV Waterland van Friesland onlangs heeft ontwikkeld. Deze unieke fietstocht is ongeveer 113 kilometer lang en voert langs zeven prachtige Elfstedenstadjes. Onderweg wachten elf heerlijke hapjes op de sportieveling.

De Culinaire Elfstedentocht is een circulaire route van 113 kilometer. De tocht begint en eindigt daarmee op hetzelfde punt. Deelnemers kunnen zelf kiezen waar ze beginnen: Bolsward, Sneek, IJlst, Workum, Hindeloopen, Stavoren of Sloten. Onderweg wordt genoten van heerlijke streekproducten, speciaalbieren en lokaal gemaakte lekkernijen. ‘De keuze is groot,’ aldus Grietje Hoekstra van VVV Waterland van Friesland. ‘Zo kan er sûkerbôle ijs worden gegeten in Workum, een Snekersoes in natuurlijk Sneek en Turfham in Stavoren. In Sloten staat De 8 Fan Sleat klaar, een blonde Tripel, gebrouwen in deze kleinste Elfstedenstad.’ Onderweg zijn er meerdere kansen om te genieten van een speciale 11Fountains-oranjekoek. Er zijn verschillende hapjes te verkrijgen op de route. Als deelnemer kies je zelf welke elf je wilt proeven: ‘Geen zorgen! Het is een flinke fietstocht, dus die calorieën fiets je er zo weer af.’

Hele jaar rond te rijden
De Culinaire Fietselfstedentocht is in drie à vier dagen te rijden. Tussendoor kan er worden overnacht bij een van de vele accommodaties. Ook kan de fietstocht deels worden gefietst of met de elektrische scooter worden afgelegd. De Culinaire Fietselfstedentocht is heel het jaar rond te rijden.

De volledige route van de Culinaire Fietstocht vind je op deze website.

Routes
  • VVV Waterland van Friesland
  • Reisgenie