Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5 september: feestelijke aftrap cultuurseizoen Leeuwarden

Ga gratis cultuursnuiven met Uit in Huis in de Friese hoofdstad.

Leeuwarden

Onbeperkt genieten van tentoonstellingen, voorproefjes van het theateraanbod en gratis workshops; op zondag 5 september trapt Leeuwarden het nieuwe cultuurseizoen af met de derde editie van Uit in Huis. Meer dan 20 locaties in Leeuwarden openen de deuren en zijn die zondag geheel gratis toegankelijk. Met een bomvol programma bestaande uit rondleidingen, workshops, voorproefjes, open ateliers en nog veel meer.

Uit huis
Na een moeilijke coronaperiode staat cultureel Leeuwarden te trappelen om een feestelijk inkijkje in het nieuwe aanbod te geven. Daarom staat deze editie van Uit in Huis in het teken van ‘uit huis’. Door de coronamaatregelen was iedereen lange tijd aan huis gebonden. Een restaurantbezoek, theateravondje en dwalen door het museum was er niet bij. Ga daarom zondag 5 september genieten van al het moois wat cultureel Leeuwarden te bieden heeft.

Workshops
Er is van alles te doen in de hele binnenstad. Sluit bijvoorbeeld aan bij een workshop stempel maken bij Mila Made in de Blokhuispoort en luister naar een mini-concert in Het Muzieklokaal. Of volg gratis toneel- en acteerlessen door Vet Cool Entertainment en maak kennis met de oudste fotografische techniek ter wereld in Atelier Het Beeldlokaal.

Tours
Keuzestress door het grote aanbod? Ontspan, laat je verrassen en loop mee met de Uit-in-Huis Tours! Een gids van A Guide to Leeuwarden neemt je in een uurtje mee langs verschillende culturele plekken in de binnenstad. Misschien kom je wel ergens waar je nog nooit eerder bent geweest. Vanaf 13.00u start er ieder half uur een tour vanaf het Wilhelminaplein.

De maatregelen kunnen per locatie verschillen. Vaak is de capaciteit beperkt en is aanmelden verplicht. Wees dus goed voorbereid en voorkom teleurstellingen. Kijk voor de actuele regelgeving op de websites van de locaties.

Kijk voor het volledige programma op kunstkade.nl en blijf op de hoogte via uitinhuis.frl.

Uittips
  • DOLCI / Fries Museum
  • Venemama / iStock