Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Autopuzzeltocht 'Van Lauwers tot Wad'

Met de nieuwe autopuzzeltocht van LocalGroningen ontdek je het unieke landschap van het Lauwersmeergebied.

Autopuzzeltocht

Het Lauwersmeergebied staat zowel aan de Friese als aan de Groninger kant garant voor indrukwekkende verhalen en het werkelijk adembenemende landschap is uniek voor Nederland. LocalGroningen heeft een nieuwe autopuzzeltocht uitgestippeld die je meeneemt op ontdekkingstocht door dit bijzondere gebied, dat ook nog eens tot het UNESCO Werelderfgoed behoort.

Meer dan drie eeuwen is er nagedacht, gesproken en gestreden over het wel of niet afsluiten van de Lauwerszee en het gebruik van het land. In die eeuwen was soms het water de baas, en in andere tijden vond men wegen om het water juist te beteugelen. De wisselwerking tussen de rivier de Lauwers en de Waddenzee heeft door de eeuwen heen gezorgd voor een bijzonder landschap én een Unesco Werelderfgoed. Met de autoroute ‘Van Lauwers tot Wad’ rijd je door deze bijzondere geschiedenis en ontdek je ook waar onderlinge (vermeende) strijd tussen de Groningers en Friezen vandaan is gekomen.

De route begint bij Bootverhuur Lauwers in Lauwerzijl, direct gelegen aan de Lauwers. Na het Lauwersmeer geheel rond te zijn gereden eindigt de route na zo'n 78 kilometer bij de Theefabriek in Houwerzijl. Onderweg worden diverse tips en suggesties gegeven waar de routerijders even kunnen uitstappen voor een terrasje, museum, uitkijkpunt of anders. De route is elke week beschikbaar van woensdag t/m zondag.

Net als bij de andere autopuzzeltochten van LocalGroningen ontvang je na aanmelding voor de puzzeltocht een compleet pakket met een uitgebreide routebeschrijving, achtergrondinformatie over het gebied waar je gaat rijden, tal van interessante weetjes en informatie over de verschillende locaties waar de route langs gaat. Voor kinderen op de achterbak zijn er extra puzzelvragen op te lossen.

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van LocalGroningen.

Routes
  • LocalGroningen
  • CreativeNature_nl