Lifestylemagazine over Noord-Nederland

26 en 27 juni: Landelijk Atelierweekend

Maar liefst 430 kunstenaars bieden bezoekers de kans om binnen te kijken in hun ateliers.

Landelijk Atelierweekend

Aanstaand weekend, 26 en 27 juni, openen maar liefst 430 kunstenaars in heel Nederland de deuren van hun atelier. Bezoekers krijgen zo een uniek kijkje in het leven en werken van beeldend kunstenaars in hun eigen omgeving.

Na maandenlange sluiting mogen nu ook kunstenaars weer bezoek ontvangen in hun ateliers. En daar is behoefte aan: de kunstenaars kunnen niet wachten om in hun eigen ateliers weer gasten te mogen ontvangen en hun werk te laten zien. En kunstliefhebbers zien ernaar uit om nieuwe kunstenaars te ontmoeten en nieuwe kunstwerken te zien. Stichting Kunstweek organiseert daarom nu het Landelijk Atelierweekend. ‘Iedereen kijkt reikhalzend uit naar een weekend met kunst in al zijn verschijningsvormen, van schilderijen tot keramiek en van glas tot brons,’ vertelt Ashton Broeders van de stichting. ‘Er is van alles te zien. Veel kunstliefhebbers stippelen een eigen route uit aan de hand van hun eigen voorkeuren en de informatie die zij op de website van het Landelijk Atelierweekend vinden.’

Deelnemende ateliers
Maar liefst 430 kunstenaars, gevestigd in alle delen van Nederland, bieden kunstliefhebbers de kans om binnen te kijken in hun werkplaatsen, waardoor deze meer te weten komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaars.

Informatie
Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Bezoekers worden door deelnemende kunstenaars warm onthaald, vaak met koffie/thee en wat lekkers. Uiteraard gelden bij een bezoek de huidige overheidsmaatregelen. Deze zijn ook te vinden op de website van het Landelijk Atelierweekend. Hier vind je ook een overzicht van alle deelnemende kunstenaars bij jou in de buurt.

Uittips
  • Stichting Kunstweek
  • SamBurt / iStock