Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe familieroute: op expeditie door Assen

Ontdek met deze speurtocht het verleden van Assen.

Assen

Vanaf nu kunnen families met kinderen van 4 t/m 12 jaar tijdens Expeditie van Lier op ontdekkingstocht door de stad Assen, een nieuw initiatief van onder andere het Drents Museum en het Drents Archief. Tijdens de route ga je terug naar de 18de eeuw, de tijd waarin ontvanger-generaal Johannes van Lier leeft. Samen met hem ga je op expeditie door Assen en los je onderweg allerlei raadsels op.

De route is anderhalve kilometer lang en start bij het hek van het monumentale landhuis Overcingel aan de Oostersingel 27 in Assen. Expeditie van Lier kun je op een eigen gewenst moment volgen. Er zijn twee verschillende routes beschikbaar: voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Onderweg beantwoord je samen vragen waarmee je ook letters verzamelt. Schrijf de letters op het antwoordkaartje en maak kans op een mooi cadeau. Het antwoordkaartje is te downloaden via de website van het Drents Museum.

Op pad met de smartphone
Om op expeditie te gaan heb je eerst de app Spacetime Layers nodig. De app is gratis te downloaden via Google Play of de App Store. Op de website staat een handleiding hoe je de app en route(s) kunt downloaden.

De route staat tot en met 31 augustus 2021 online.

Routes
  • Drents Museum
  • venemama / iStock