Lifestylemagazine over Noord-Nederland

23 mei: culinaire tocht door Zuidoost Friesland

Stap op Pinksterzondag in de auto en maak onderweg een pitstop bij zeven restaurants in de regio.

Foodtour

Tijdens de Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland op 23 mei, Eerste Pinksterdag, rijden deelnemers langs zeven restaurants in de regio. Bij ieder restaurant krijgen ze een culinair gerecht voorgeschoteld. De route is zo opgebouwd dat deelnemers beginnen met koude gerechten, vervolgens warme gerechten krijgen en eindigen met een dessert.

De gerechten worden genuttigd in de auto, in nabijgelegen natuur of – waar mogelijk – op het terras. De deelnemers starten in verschillende tijdsloten, zodat het niet te druk wordt op de verschillende locaties. Onderweg kunnen ze quizvragen beantwoorden over de omgeving, waarmee ze kans maken op een pakket met streekproducten. ‘De Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland is bedacht om gasten (opnieuw) kennis te laten maken met het bijzondere aanbod in de regio,’ vertelt Caroline Sutherland, initiatiefneemster van de foodtour. ‘Door met zeven restaurants samen te werken hopen we onze gasten te inspireren ook eens een ander restaurant in de regio te bezoeken.’

Informatie
Tijdens de Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland rijden deelnemers langs de volgende restaurants: Restaurant Smûk in Katlijk, Herberg Het Volle Leven in Appelscha, Hotel Het Witte Huis in Olterterp, De Herberg van Smallingerland in Rottevalle, Restaurant Het Spijshuys in Boornbergum, 't Schippershuis in Terherne en Museumcafé Belvédère in Oranjewoud.

Tickets zijn te koop via de website. Er kunnen maximaal 300 gasten deelnemen aan de route, dus wees er snel bij.

Uittips
  • Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland
  • Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland