Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Het Tulpenfestival van start: 'Een lust voor het oog'

Maak kennis met het grootste tulpengebied van Nederland.

Tulpenfestival

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Adobe Stock

Je ziet ze deze tijd van het jaar steeds meer en meer: prachtig bloeiende tulpenvelden. Ontdek zelf deze bloemenpracht tijdens het Tulpenfestival, een gratis evenement waarmee je op de fiets of in de auto langs de tulpenvelden in de Noordoostpolder rijdt.

Tulpenfestival

Maak kennis met het grootste tulpengebied van Nederland: de Noordoostpolder. In de lente staan hier tientallen tulpenvelden – zo'n 2000 hectare in totaal – in bloei. Ontdek deze pracht en praal zelf tijdens het jaarlijkse Tulpenfestival. De organisatie heeft verschillende routes langs de bloeiende tulpenvelden en frisgroene akkers van de Noordoostpolder uitgestippeld.

Fiets- en autoroute

Fietsers kunnen een route van 27 kilometer volgen. Deze route brengt hen langs de kleurrijke tulpenvelden, maar ook door diverse polderdorpen en het Unesco Werelderfgoed-gebied Schokland.

Liever met de auto naar het Tulpenfestival? Er is ook een autoroute van 108 kilometer uitgezet. Onderweg kom je via de Tulpenfestival-app – te downloaden via de App Store en de Google Play Store – meer te weten over de tulpenteelt in de Noordoostpolder. Speciaal voor kinderen is er ook de Bollie de Berenroute. Vanaf de achterbank leren zij samen met Bollie de beer alles over Nederlandse tulpen.

Informatie

Het Tulpenfestival duurt nog tot en met zondag 5 mei 2024. Op de website van het festival vind je meer informatie en de volledige routeomschrijvingen. Ook handig: de website houdt het bloeipercentage van de tulpen bij, zodat je precies kunt zien wanneer ze in bloei staan. Zo ben je nooit te vroeg of te laat.

Uittips
  • Redactie Noorderland
  • catolla / iStock