Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5 t/m 7 maart: Internationaal Filmfestival Assen

Van 5 t/m 7 maart 2021 vindt het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) plaats. De 41de editie van het jaarlijkse festival is dit jaar door corona helemaal online.

Assen

Van 5 t/m 7 maart 2021 vindt het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) plaats. De 41de editie van het jaarlijkse festival is dit jaar door corona helemaal online.

Als de filmliefhebber niet naar IFA kan, komt IFA naar de filmliefhebber! Het unieke programma wordt het hele festivalweekend lang aangeboden op een beveiligd platform, waarvoor ook de website een grote update krijgt. De filmselectie is zoals elk jaar sterk en actueel. Het programma zit ook dit jaar weer vol nationale en internationale filmhits van hoog niveau, vol arthouseparels en voorpremières; films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. Daarnaast vind je op het platform ook verdiepende content, korte films, inleidingen en uitgebreide achtergrondinfo en, ook zoals elk jaar, samenwerkingen met verschillende (vertrouwde) festivalpartners. Movies that Matter, Roze Filmdagen, het Noordelijk Filmfestival, Drents Museum, Drents Archief en dit jaar voor het eerst met DocuDonna, een internationaal documentairefestival uit Italië waar vrouwelijke filmmakers centraal staan.

Om de bezoekers toch een festivalgevoel te bezorgen, heeft IFA in samenwerking met Drentse Schatten borrelboxen samengesteld om het thuis gezellig te maken. Ook is er een samenwerking met de Assense horeca om voorafgaand aan een film alvast een lekkere maaltijd te bestellen in het kader van #supportyourlocals. We hebben nog een primeur, de webshop van IFA is online waarin je heel eenvoudig Vriend van IFA kunt worden of een (eenmalige) donatie kunt doen. Binnenkort worden daar festivalitems aan toegevoegd.

De kaartverkoop begint op vrijdag 19 februari.
filmfestivalassen.nl

Uittips Drenthe
  • Internationaal Filmfestival Assen