Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Winterwandelroute door Veenhuizen

Met de nieuwe Winterwandelroute ontdek je Veenhuizen op eigen houtje, en wel op een veilige en verantwoorde manier!

Veenhuizen

Tijdens deze lockdown ligt het historische dorp Veenhuizen in Drenthe er stil en verlaten bij, terwijl normaal gesproken veel toeristen er graag een kijkje nemen. Met de nieuwe Winterwandelroute ontdek je het Drentse dorp op eigen houtje, en wel op een veilige en verantwoorde manier.

Veenhuizen was een van de voormalige Koloniën van Weldadigheid, een grootschalig maatschappelijk experiment in de 19de eeuw om arme gezinnen te helpen. Hoewel het project mislukte, zijn de sporen ervan nog goed zichtbaar. Zo telt Veenhuizen meer dan honderd Rijksmonumenten die het indrukwekkende verleden goed weergeven.

Met de nieuwe Winterwandelroute wandel je langs alle kenmerkende plekken. De tocht duurt zo’n 2.5 uur en begint en eindigt bij het Maallust Complex aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Daar haal je aan het begin – of lekker aan het einde van de wandeling – een kop koffie bij Piepers en Paupers of Maallust en een heerlijk kaasplankje bij Kaaslust.

Informatie
De Winterwandelroute is alleen in de maanden januari en februari 2021 beschikbaar en start op donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. De route kost €6 per persoon en is vooraf te boeken via deze website.

Routes
  • Redactie Noorderland
  • iStock