Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland is nu te koop!

Noorderland duikt in de eeuwenoude familietradities en -verhalen uit ’t noorden.

Noorderland nr. 8 2020

Een bijzonder recept dat generatie op generatie doorgegeven wordt, een spannend verhaal van vroeger dat op iedere verjaardag weer rondgaat en een grapje dat alleen je naasten begrijpen: elke familie heeft z’n eigen tradities, ook tijdens de feestdagen. Zo speelt de een urenlang spelletjes met de kerst, terwijl de ander graag in de keuken staat om de lekkerste familiegerechten te bereiden. Die tradities – die in ieder gezin sterk verschillen – maken de feestdagen uniek en bovenal: enorm gezellig.

Dit jaar kleuren niet alleen onze familietradities de feestdagen, maar geeft het coronavirus helaas ook een donker randje aan alle feestelijkheden. Hoewel we de komende tijd niet in grote getalen met onze dierbaren samenzijn, hopen we dat we wél genieten van de waardevolle tijd die we in kleinere groepjes met elkaar doorbrengen.

Die kostbare familiemomenten moeten we koesteren, vooral in een gekke tijd zoals deze. Daarom duikt Noorderland in de eeuwenoude familietradities en -verhalen uit ’t noorden. Zo struinen we in deze nieuwe editie langs de roemrijke gevels in Groningen-Stad en nemen we een kijkje bij Vegter, bekend van dé traditionele nieuwjaarsrolletjes uit Hoogezand. En je kunt ook zelf aan de slag: bak je eigen Noorderland-kerstbrood volgens Drents recept (check snel pagina 58!), leer elkaar beter kennen met de Winterquiz of ga – op een veilige en verantwoorde manier – op pad in Zuidoost-Friesland, waar de sporen van adellijke families nog steeds zichtbaar zijn. Kortom, met deze nieuwe editie komen jij en je familie de donkere maar feestelijke dagen wel door.

Benieuwd naar de nieuwe editie? Deze is nu te koop in de winkel en in onze webshop!

Magazine
  • Redactie Noorderland