Lifestylemagazine over Noord-Nederland

The Rolling Stones - Unzipped vanaf 20 november weer open

Het Groninger Museum heropent op vrijdag 20 november en trapt dan meteen af met The Rolling Stones – Unzipped.

The Rolling Stones

Het Groninger Museum heropent op vrijdag 20 november en trapt dan meteen af met The Rolling Stones – Unzipped. Niemand minder dan Mick Jagger opent deze grote tentoonstelling op donderdag 19 november om 17.00 uur op rollingstonesgroningen.nl. Vanwege corona is de opening volledig online. Vanaf 20 november is het publiek welkom met een vooraf op de website gereserveerd ticket.

Leo Blokhuis interviewt Mick Jagger en toont samen met directeur Andreas Blühm enkele highlights uit de tentoonstelling. Ook interviewt Blokhuis een aantal bekende Nederlanders die groot fan zijn van de band. Lucy Woesthoff (voormalig pr-manager van de Stones) ,Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank), Matthijs van Nieuwkerk (presentator) en Humberto Tan (presentator) vertellen allemaal over hun bijzondere band met de Stones. De opening is voor iedereen op donderdag 19 november om 17.00 uur coronaproof te volgen op rollingstonesgroningen.nl en dvhn.nl.

Het museum moest vanwege de landelijke wetgeving tijdelijk de deuren sluiten. Op donderdag 19 november kunnen sponsoren en leden van de Vrienden van het Groninger Museum alvast een kijkje nemen en vanaf vrijdag 20 november is iedereen met een ticket weer welkom. Het museum is dan alleen toegankelijk met een toegangskaart voor een bepaald tijdslot dat vooraf via de website is gereserveerd.

Tickets voor de tentoonstelling zijn vanaf 14 november weer te koop via rollingstonesgroningen.nl. Vanwege de onzekerheid rond de ontwikkelingen van het coronavirus en de maatregelen van de overheid, worden tickets telkens per week verkocht. Elke zaterdag zijn er weer nieuwe tickets beschikbaar.

The Rolling Stones - Unzipped toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Uittips Groningen
  • Groninger Museum
  • The Rolling Stones Archive