Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24 oktober: digitale versie van Nacht van de Nacht

's Avonds kun je meedoen aan verschillende digitale activiteiten, zoals een workshop nachtfotografie of sterrenkunde.

Nacht van de Nacht

Nederland kampt al jaren met ernstige lichtvervuiling, een probleem dat grote gevolgen heeft voor de natuur. Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober sta je hier uitgebreid bij stil.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door diverse natuur- en milieufederaties. Daarmee vragen zij aandacht voor het belang van duisternis voor mens en dier. Jaarlijks worden er tijdens dit evenement vele activiteiten in het donker georganiseerd, maar vanwege het coronavirus gaan de activiteiten dit jaar niet door. In plaats daarvan kun je een avondvullend programma volgen via de livestreams op Facebook en YouTube.

Vanaf 19.00 uur kun je meedoen aan verschillende digitale activiteiten, zoals een workshop nachtfotografie of sterrenkunde. Onder andere natuurfotograaf Johan van der Wielen, professor Joke Meijer en wetenschapsjournalist Govert Schilling leveren een bijdrage.

Mag het licht uit?
Ook kun je 24 oktober zelf actief aan de slag. Stoor jij je aan verlichting die de hele nacht onnodig aan blijft, bijvoorbeeld bij bedrijventerreinen, winkels of kantorencomplexen? Meld het op www.maghetlichtuit.nl, een nieuw meldpunt dat onderdeel uitmaakt van de Nacht van de Nacht-campagne. De natuur- en milieufederaties bieden mensen hiermee de mogelijkheid om lichthinder te melden. De melding komt op de kaart te staan en vervolgens wordt er contact opgenomen met het bedrijf of de gemeente met het verzoek het lichtprobleem op te lossen.

Informatie
De digitale versie van Nacht van de Nacht is van 19.00 uur tot 23.00 uur online te volgen. Ga voor meer informatie en het complete programma naar de website van de Nacht van de Nacht.

Uittips
  • Nacht van de Nacht, redactie Noorderland
  • Milou Oomens