Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Herfstwandeling in de Noardlike Fryske Wâlden

Maak eens een heerlijke herfstwandeling in de Noardlike Fryske Wâlden!

herfstwandeling

Eropuit in de herfst? Genieten van de natuur met anderhalve meter afstand? Ga wandelen op het streekpad Noardlike Frykse Wâlden! Een paar honderd meter avn de doorgaande wegen waan je je in een heel ander Friesland met het smûke (knusse) coulisselandschap van houtwallen en elzensingels.

Juist nu is het van groot belang om regelmatig naar buiten te gaan, om te bewegen en om een frisse neus te halen. Daarnaast is het nu extra genieten van de prachtige herfstkleuren en de mist boven de weilanden. De route komt langs boerderijen van leden van de agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden. Zij onderhouden dit bijzondere, cultuurhistorische landschap.

De 165 kilometer lange route heeft als startpunt Burgum en voert via Feanwâldsterwâl naar de Trynwâlden. Langs de oude halepaden bij Damwâld, de Zwagermieden en Westergeest komt het Streekpad in Kollum en Buitenpost. De route gaat langs Veenklooster en loopt vervolgens via Rottevalle en Eastermar naar Nationaal Park de Alde Feanen. Via Sumar komt de wandelaar vervolgens weer in Burgum.

De complete route van streekpad Noardlike Fryske Wâlden (165 km) is te downloaden of als gids te bestellen via www.wandelnet.nl.

Uittips
  • Marcel van Kammen