Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Het herfstnummer van Noorderland is nu te koop!

In deze nieuwste editie van Noorderland staan we – in letterlijke en figuurlijke zin – stil bij de donkere, maar ook lichte momenten.

Noorderland 7 2020

Wát gaat de tijd snel: soms kunnen we op de redactie onze oren en ogen niet geloven dat het alweer oktober is. De herfst doet langzamerhand z’n intrede, en dat betekent dat we de zomer officieel uitzwaaien en we terugblikken op een vakantieperiode die waarschijnlijk de geschiedenisboeken in gaat als de bijzonderste ooit.

De komst van de herfst betekent ook dat de donkere dagen er weer aan komen. De kaarsen gaan aan, de open haard wordt weer opgestookt en de dikke truien en warme plaids mogen uit de kast. We kruipen op de bank, met een dampende kop thee en een goed boek (of Noorderland, natuurlijk!), of duiken met lekker weer het bos in waar we de herfstbladeren onder onze voeten horen knisperen.

Helaas zorgt het coronavirus ervoor dat die knusse herfstdagen dit jaar een iets donker randje krijgen. Familie en vrienden mogen niet in groten getale op bezoek komen, feesten en verjaardagen zijn voorlopig geannuleerd en spontane uitjes – zoals etentjes en theaterbezoeken – gaan ook lastiger dan normaal. Toch gloren er ook lichtpuntjes: het virus zorgt ervoor dat we vaker om elkaar denken en we de tijd die we wél met onze dierbaren mogen doorbrengen meer waarderen.

In deze nieuwste editie van Noorderland staan we – in letterlijke en figuurlijke zin – stil bij de donkere, maar ook lichte momenten. Iemand die een balans tussen die twee lijkt te hebben gevonden is de bekende dichter Lévi Weemoedt. Je leest zijn integrerende interview op pagina 38. Ook nemen we in deze editie onder andere een kijkje op Natuurbegraafplaats Mepperdennen, gingen we op vollemaanwandeling door Drenthe en bekeken we het historische Eise Eisinga Planetarium in Franeker. En mocht je deze herfst toe zijn aan wat troostvoer: op pagina 48 doken we met Friese foodblogger Tessa Couperus de keuken in en bakten we heerlijke comfort food. En dat kunnen we in deze tijd allemaal wel gebruiken, toch? We wensen je een fijne herfst!

Het nieuwste nummer van Noorderland is vanaf nu te koop in de winkels en in onze eigen webshop.

Magazine
  • Redactie Noorderland