Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Voorleesmiddagen kerken Garmerwolde en Leegkerk

Ter ere van de Kinderboekenweek organiseert Stichting Oude Groninger Kerken twee voorleesmiddagen op zaterdag 3 en zondag 4 oktober in de Schoolkerk in Garmerwolde en in de kerk van Leegkerk.

kerken

Van woensdag 30 september tot zondag 11 oktober is het weer de jaarlijkse Kinderboekenweek, dit keer met het thema 'En Toen?'. Ter ere hiervan organiseert Stichting Oude Groninger Kerken twee voorleesmiddagen op zaterdag 3 en zondag 4 oktober in de Schoolkerk in Garmerwolde en in de kerk van Leegkerk.

De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘En toen?’ en staat in het teken van geschiedenis. Waar kun je nou beter de geschiedenis in duiken en beleven dan in een eeuwenoude kerk? Zo verzuchtte onlangs een jongetje in Garmerwolde: ‘weet jij dat die kerk al 700 jaar oud is?’ Kom luisteren naar verhalen over de middeleeuwen, ridders en kastelen en sprookjes uit oost en west. Ook Jeroen Bosch komt voorbij, want iemand uit zijn familie beschilderde waarschijnlijk het plafond van de Garmerwolder kerk!

Er wordt voorgelezen in twee leeftijdsgroepen. Tussen 14.00 en 17.00 uur wisselen verhalen voor kinderen van 4 tot 6 jaar en 6 tot 10 jaar elkaar af. Je kunt deze middagen ook andere dingen in de kerk doen, zoals een grafzerk ‘frotteren’, een speurtocht maken. Of duik zelf de boekenkist in, en onderzoek de geschiedenis van de oude Groninger kerken in het kijkboek De kerk als tijdmachine.

Op zaterdag leest directeur Patty Wageman van de Stichting Oude Groninger Kerken in Garmerwolde ook een verhaal voor.

Jongere of oudere kinderen zijn natuurlijk ook welkom om aan te schuiven, net als hun ouders of grootouders. Meeluisteren is gratis. We vragen geïnteresseerden zich wel aan te melden via info@schoolkerk.nl o.v.v. “voorleesmiddag” en de datum. Zo kunnen we voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in de kerk zijn en hebben we contactinformatie bij eventuele coronamaatregelen.

Info:

Zaterdag 3 oktober 2020
Tijd: 14.00-17.00 uur
Adres: Schoolkerk, Dorpsweg 69, Garmerwolde
Atelier AvecPlezier is ook open voor wat lekkers.

Zondag 4 oktober 2020
Tijd: 14.00-17.00 uur
Adres: Kerk van Leegkerk, Leegeweg 38, Leegkerk

Uittips Groningen
  • Stichting Oude Groninger Kerken