Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fietsen door het land van de wierden

Ontdek het Groningse landschap met de fietstocht ‘Van kerken en kloosters tot de kust’.

Appingedam

Provincie Groningen, het land van de wierden. Een landschap dat zich uitstekend leent om er heerlijk doorheen te fietsen. Ontdek het met de route ‘Van kerken en kloosters tot de kust’.

Heuveltje op, heuveltje af: dat is niet per se waar je aan denkt als je gaat fietsen in het noorden. Maar als je door verschillende wierdedorpen rijdt, zul je toch soms even flink op de pedalen moeten om de top te bereiken. Fietsen langs de Groninger wierden is als toeren door een openluchtmuseum: je rijdt dwars door de geschiedenis en kijkt ondertussen je ogen uit. De fietsroute 'Van kerken en kloosters tot de kust' leidt je door de historische stad Appingedam en omliggende dorpen als Wittewierum, Bierum en Marsum.

Onderweg kom je langs fotogenieke kerken, schitterende vergezichten en zelfs de zeedijk. Geniet van de mooie Groningse dorpjes en stap even af om een van de middeleeuwse kerkjes aandachtig te bekijken. Loop wat rond door de oude geplaveide straatjes om de benen wat afwisseling te geven. In Appingedam zijn ook legio plekjes om te bekijken (de hangende keukens!) of om een pitstop te maken voor een kopje koffie to go of iets anders lekkers.

Via de app Welkom op de wierde (te downloaden in de iPhone App Store of Google Play Store) vind je de omschrijving van deze fietsroute. De route is ongeveer 58 kilometer lang en je kunt zelf kiezen waar je de route start en eindigt.

Bron: Redactie Noorderland | Beeld: iStock

Routes
  • Redactie Noorderland
  • iStock