Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kunstmarkt op de Fraeylemaborg

Het werk op de Kunstmarkt valt onder uiteenlopende disciplines.

Kunstmarkt

Op zondag 13 september is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg in Slochteren opent voor de 40ste keer. Zo'n 50 beeldende kunstenaars tonen dan hun werk, met daarbij een interessant randprogramma.

De markt wordt in verband met het coronavirus getransformeerd tot een veilige kunstmarkt-wandeling over het landgoed. De kramen staan wijder uit elkaar en er is ruimte genoeg op het landgoed. Zo wandelt de bezoeker in eenrichtingsverkeer van kraam naar kraam.

Het getoonde werk valt onder uiteenlopende disciplines. Er is veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vind je veel sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie op de markt. Ook kun je als bezoeker zelf kennis maken met de kunstenaars. Zij geven tijdens de kunstmarkt uitleg over hun werk. Een flink aantal van hen geeft ook demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.

Het terrein van de Fraeylemaborg biedt een mooie ambiance. Vanaf het terras kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Zo staat Art Carnivale garant voor een afwisselend live programma en er zijn leuke activiteiten voor kinderen.

Bezoekers moeten van te voren kaartjes bestellen op de website van de Fraeylemaborg, waarbij een eigen starttijd gekozen kan worden. Bij dit kaartje is de entree voor de borg en de tentoonstelling in het Koetshuis inbegrepen. Zo kun je tijdens de kunstmarkt ook genieten van de sfeervol ingerichte borgvertrekken en de portretten van kunstenares Svetlana Tartakovska. Bovendien kan in het park nog het Blotevoetenpad worden gelopen, een belevenis voor het hele gezin!

De kunstmarkt is zondag 13 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten €4 per stuk (kinderen t/m 17 jaar €2,50). Ga voor meer informatie en tickets naar de website van Fraeylemaborg.

Uittips
  • Fraeylemaborg
  • iStock